Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce
KADLECOVÁ, Lucie
Tématem této práce je kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce. V literárním přehledu je popsáno drůbeží maso, jeho spotřeba v České republice a jeho chemické složení. Jsou zde popsány i vybrané metody senzorické analýzy. V praktické části jsou charakterizovány druhy testovaných mas. Práce se dále zaměřuje na experimentální vyhodnocení chemického složení kuřecí prsní svaloviny z farmy Loužná pomocí metody NIR a porovnání změn ve složení v závislosti na stáří kuřat. Následují vybrané senzorické metody zaměřené na rozpoznání rozdílů kuřecích mas ze třech rozdílných produkcí. Dále byl zveřejněn dotazník, který měl za úkol zjistit preference občanů k výrobkům (kuřecí maso) z různých způsobů produkce.
Zpracování kuřat na jatkách
POŽÁRKOVÁ, Radka
V práci je popsáno složení drůbežího masa a jeho význam pro výživu lidí. Dále je rozebrána kvalita masa a vlivy, které na ní působí. Důležitou roli zaujímá i systém HACCP. V závěrečné části byla sledována situace na trzích s drůbežím masem. Cílem diplomové práce bylo prostudovat a popsat výrobní postupy při jatečném opracování kuřat a zjistit podíly hlavních masitých částí na jatečně upraveném těle brojlerových kuřat, to znamená podíly prsní a stehenní svaloviny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.